En uppdatering efter en lång paus

Vad har hänt sedan sist? Jag har tagit mitt certifikat i CFA Investment Foundations, blivit befordrad (£150 mer i månaden och bonus nästa år) och lagt till en aktie i portfolion. Det enda inköpet jag gjort sedan juni är Infineon Technologies, som har varit på min lista i ett par år. 
 
Infineon Technologies - 130 aktier @ €22.83 FX GBP/EUR 1.1101
 
I och med att courtaget är så högt här, så avvaktar jag tills jag kan köpa större positioner i en aktie. Med en börs som dessutom har slagit rekord ett antal år i rad nu och en portfolio som överstigit 85% av mitt totala värde, har jag valt att endast tillföra mer kapital till sparkassan. Jag har en bättre balans nu med ca 30% i likvida medel.
 
Pundet har gått bra sedan förra året, vilket har betytt att värdet på min portfolio minskat. De flesta av mina aktier är inhandlade i euro och dollar. Jag är också lite besviken på mina aktier Cyxone och TC Tech som är bland de första aktierna jag köpte (och inte riktigt hade någon aning om vad jag höll på med). Båda företagen gör riktade nyemissioner i år, och än har jag bara sett en värdeminskning i båda aktierna.
 
Jag fortsätter dock att streta på med sparpengarna. Så när som på en investering i ett Crowdfunding event för ett företag som heter Freetrade - förhoppningsvis Englands svar på Avanza och Nordnet - med den enda skillnaden att man har ett månatligt medlemskap och all handel sker i en app i telefonen. Mer om det en annan gång.
 
Nästa investering jag gör vill jag är en bostad. Medelålderns för förstagångsköpare i England är 34 år - 34! Mitt mål just nu är att lägga undan £1000 pund i månaden och lyckas jag med detta kan jag ganska enkelt köpa en bostad inom ett år. Detta är dock en extremt optimistiskt summa och något jag ännu inte har lyckats uppnå i och med semestrar och födelsedagar. Kanske måste jag göra en budget - och resa mindre. Mitt nyfunna trädgårdsintresse kostar också mycket pengar just nu, men jag hoppas att de största utgifterna görs detta året och att jag faktiskt kommer spara pengar på att odla min egen mat nästa år.
 
Portfolion i skrivande stund:
Namn  Aktier
Alibaba 8
AMD 90
Ferrari 8
NXP Semiconductors 9
Infineon Technologies 130
Vestas Wind 16
Lloyds Bank 983
Apple Inc 2
SSAB A 300
Cyxone 2500
TC Tech 380
0 kommentarer